MeoEdebiyat - Denemeler Blogu
MeoEdebiyat - Denemeler Blogu Pic. Source: "Indentity" by Moonshine90 @Deviantart.com

MeoDeneme - Kimlikler ve Yüzler

  Denemeler Blog

Unfamiliar Identity - Our Ruin

  Kimlikler kendimize ait değilmiş gibi görünüp tamamen öz-kurgulardan oluşan karmaşık bencillikler. Kimliklerimiz yanılsamalar, yadsımalar, isyanlar ve aykırılıklar düzenimiz.. Bizleri tanımlayan her şeyin bize ait yorum şekli.

  Yaşamlarımızın büyük bölümünü karşımıza çıkan milyonlarca yüzlere bakarak veya bakmamamaya özen gösterek geçiriyoruz. Kendimize bu yüzlerin içinden en sıcak gelen, en tanıdık, en samimi, en içten olanını bulmayı da çok istiyoruz-genellikle de bulamıyoruz. Farkında olmadığız şey ise, aradığımız yüzün kendi yüzümüz olduğu! Kendi yüzümüzü arıyoruz. Aslında aynaya baktığımızda gördüğümüz o yansımadan başka bir yüz bu; konuşurken duygusal mimikleri olan, tüm sözleri ile ruhunun derinliklerinin birbirine kolayca girebildiği bir yüz arıyoruz bize ait ve uzun süredir kayıp.

  Gerçek yüzünü arıyoruz insanların hep, çünkü çok da iyi biliyoruz ki kimseye gerçek yüzümüzü gösteremiyoruz. İnsanların iki yüzlü olduklarından o kadar dem vuruyoruz, kendi gerçek yüzümüzü sır gibi saklarken. İnsanların yüzlerini temiz ve kirli gibi ayırt ediyoruz. En basitinden yüzlere kimlikler ekliyoruz, güzel ve bakımlı her yüz bizi kandırabilirken, hayalimizdeki ideale veya ilk aşka yakın her yüze sonsuz yetkiler verebiliyoruz. 

  İnsanları yüzlerinden okuyoruz, geleceğimiz alnımıza yazıyoruz, acılarımızı yanaklarımızdan süzüyor, bize özel gelen iki dudağın arasına dikkat kesiliyor, bakışların enerjisiyle nazarlara boğuluyor ve saçların tüm rüzgarlarımızın kaynağı olduğunu biliyoruz. Yüzler kimliklerimiz, kendimizi o yüzden tanıyamıyor, o yüzden hangi yüzü aradığımızı bilmiyor ama sonuna kadar aramaya devam ediyoruz.

Meo - 2015 
MeoEdebiyat Denemeler Blogu
'Mehmet Şentürk

[Yorum, beğeni ve sosyal meyda paylaşımlarınızla destek olmayı unutmayınız. Sevgilerimle, Meo.]

Son DüzenlenmeCumartesi, 21 Mayıs 2016 02:03
(1 Oyla)
Okunma 4120 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.