MeoDeneme - Ruhun Melodisi
- yazı boyutu yazı boyutunu küçült Yazı boyutu büyüt
- Yazdır
- Eposta
Karanlığın içinde kaybolmuş her ruh, ilk duyduğu melodinin ışığına kaçar. O yüzdendir en parlak melodiler, çevrelerinde binlercesini toplar. Hiç duyulmamış tınılardır bazen insanı gerçekten insan yapar. Binlercesi gürültü gibi yayılsa da insan ovalarına, yalnızca bir tanesi insanı gerçekler anlatır veya anlar. Müzik bu..
Müzik gıda diye ifade edilir konu ruhsa, gıda falan değildir efendim. Müzik ruhun çizgilerini paramparça eden birer virüs şeklindedir. İyi huylu da olabilir, kötü huylu da. İyi tınlasa da duyulabilir, kulak tırmalasa da. Müzik denilen tüm o ahenk, yalnızca insan ruhunda karanlıkta görülemeyen çizgilerin ortaya çıkması ile zihindeki eksikleri giderebilir. Aç ruhlar binlerce melodiyle doyabilirken, zaten kendi içinde huzursuzluğa ve derinliğine gömülmüş ruhlar için bir tek şarkı yeter yeniden yaşama dönmeye ya da yeniden ölmeye, binlerce kere..
İnsanlar basittir, sınırları ve isimleri vardır. İnsanlar kuralcıdır, kuralları ve inançları vardır. İnsanlar tekildir, binlercesini de aynı şekilde üretsenir bölünüp bireyselleşirler. O nedenledir sahip olduğumuz hiçbir insancıl sistem hayatta kalamaz yeterince uzun süre. Oysa müzikler, insanlara rağmen doğayla ahenk içinde doğayı aşabilmekte ve her sınırı, her inancı, her insan adını yıkabilmekte-unutturabilmektedir. Ruhun melodisidir şarkılar, binlercesi bir araya gelip cennet bahçelerinde açarlar mevsimsiz. Ruhun renkli ışıklarıdır çalgılar, tanrıların insanlara bırakıp kaçtığı son değerli varlıklar olarak. Tüm vahşet yüklü insan dünyasında elimizde kalan son güzel sesleri hala onların çıkarması bu yüzdendir.
Meo - 2016
MeoEdebiyat Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk