MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "of love and other crimes" by starlit-sky @deviantart.com

MeoDeneme - Aşk ve Diğer Suçlar

  Denemeler Blog

 Yaşamda her suçun biraz olsun karşılığı var, ya vicdan ya zindan, ya boynuna geçirilen bir urgan.. Aşkın yok! Yaşamda her şeyin biraz olsun dürtüsü, tahriki, sebebi ve sonucu var.. Aşkın yok! Mesela..

 Yaşamda her şey sırayla, doğuyor, öğreniyor, unutuyor, bildim zannediyor ve katil oluyor insan. Aşk rastgele, kim gelirse, nerede denk gelirse, ha bir de denk düşerse, yaşayabiliyor ancak insan. Düşlerin kırıldığı dünya cehenneminde cennet bahçesi arayıp gezmek gibi aşk, dünyadaki en güzel intihar şekli sanki! Asla gelmeyeceklere bir ömür atfedip, asla gitmeyeceklere bir dakikamız bile yok aslında. Tuttuğumuz dilekleri kırıp kırıp yalnızlığımızın zindanlarındaki duvarlara işliyoruz beşerli.. İnsan işte bu, katli de vacip, aşkı da hep beşerli!

 Her şey affediyor da insan, kendini affetmeyişinin bu öfkesi aşık olmak. Durup durup çekiliyoruz kendi içimizdeki dehlizlere, sorgu sual-kan revan. Soruyoruz aynı soruları, cevapları yalnızca bize aitken başkalarından diliyoruz türlü türlü mutlulukları. Hayal ettiğimiz birlikteliklerin yalnızlarını öylesine güzel oynuyoruz, şaşırıyor aşk tanrıları dahi. Bildiklerimizi asla dikkate almıyoruz ya, işte bizi bu denli aşka gömen başka ruhların bilinmeyenleri. Yaşatıp yaşatıp öldüren, içimizdeki o vahşi kasveti. Mutsuzluğa o denli aşık olmuşuz ki, sanırsın aşkın kendisi bir mevsim gribi. Geçiveriyor sevgiyle işlendikçe insanın içinde birkaç tutku farazi.. 

Meo - 2017
MeoEdebiyat Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeCumartesi, 08 Nisan 2017 01:51
(3 oy)
Okunma 3304 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.