MeoDeneme - Kitaplar Düş mü Süs mü?

MeoDeneme - Kitaplar Düş mü Süs mü?

  Denemeler Blog

  Birçoklarımız için kitaplar tutku, birikim, yığılım, yaşamın en güzel parçası. Aklımızda birikip şekillenen cümlelerden sonra kitaplıkta birikip süslenenler grubunda. Kimileri için ise kitaplar tamamen düşlerden, hayallerden, yokluktan, yoksulluktan ibaret. O yüzden kitaplığınız olmasın, kitap hediye ettiğiniz çocuklar olsun. O yüzden kitaplar satılmasın hediye edilsin. Dünyanın cehaletini parayla satarak aydınlığa çıkaracak insanlara inat kitaplar metalaştırılıp insanların kitaplıklarında rezil edilmesin!

   Kitapların bilgi hazineleri olduğu ne kadar çok kabul ediyorsak, bizlerin de hanizelerinin başında vahşi ejderhalar gibi bekleyen aç gözlü yaratıklar olduğumuzu az da olsa kabul etmemiz gerekir.

  Kitaplarımız belki de paha biçilemez varlıklarımız, ancak onları bu kadar değerli yapmaları insanların unutulan sözlerden hiç bitmeyecek kaynaklara dönüştürmüş olmamızdır. Nasıl ki biz zamanlar yakılan kitaplarla medeniyetler geri kalmış, krallıklar yıkılmışsa bizlerin de kitaplıklarında 'süs' yaptığı kitapları düşleyen çocuklarla buluşturmamamız kendi yaşam çevrelerimizi yıkmamızla sonuçlacaktır. Er ya da geç!

Meo - 2016
MeoEdebiyat Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmePazartesi, 17 Ekim 2016 00:14
(2 oy)
Okunma 2150 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.