MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "Cadence Of Her Last Breath" by MoodyBlue @deviantart.com

MeoDeneme - Son Nefesin Ahenginde

  Denemeler Blog

Son Nefesin Ahenginde

  Batmış bir gemi gibi.. Solmuş bir çiçek, dönmüş bir gün, uyumuş bir gece. Gün dönümü gibi insanın ölümü, yarın yenisi gelmeye hazır bir doğal döngü. Bu döngünün ahengiyle, insanda gelecek ile karanlığın belirsiz laneti arasında bitmez tükenmez bir stres var, yığılmışlık ve tutarsızlık..

  Solmuş bir çiçek gibiyiz ölürken, ağır ağır yeni yaşamlara tohum olmak, yeni yıldızlara toz olmak adına siliniyoruz bilincin ve sosyalliğin ortasından. Yavaş yavaş yaşadığımız hızlı bir ömrün her zaman var olan ancak hiç farkına varılmayan ani bir ölümü son nefesimiz. Yalnızca birkaçımızın ahengine varacak kadar huzurla teslim olabildiği, acılı, sancılı, korkutucu ve ego-yıkıcı bir durum! Ölümlü doğuyor, ölümsüz zannediyor, ölünce bile devamını getireceğimizden dem vuruyoruz ego-cahili medeniyetlerimizden beri. Kesinlikle doğru yolda ilerliyor, maalesef her seferinde yanılgılarımızla yönetiliyoruz. Heba ettiğimiz ömürlerin acısını ölümün doğaldışılığından-bize göre-çıkarıyoruz hayretle. Yaşadığımız dünyayı insan cehennemine çevirip, sanki insanın bulunduğu yerde iyilik hüküm sürebilecekmiş gibi kendimize cennetler kurguluyoruz, birbirimize pazarlıyoruz, bundan da büyük keyif alıyoruz. Yalnızca yaradandan ve yaradılandan ötürü kendi yaradılışımızın düşünsel duruluğu ile iyi birer birey olmak yerine kitlesel saçmalıklarımızla dünyamızı paramparça ediyoruz; sonra da ölümden kefalet bekliyoruz.

  Son nefeste bir ahenk istiyorsanız her nesefinizi nefsinizin kirli sularından filtrelendirerek, egonuzun fırtınalı rüzgarından koruyarak ve toplumun dayattıklarının dışında kendinize has bir zaman-inanç çizgisinde dosdoğru yoldan giderek öz-huzurunuzun zirvesinde gülümseyerek kendinizi evrenin çalkantılı devamlılığına bırakabilirsiniz. Yaşam tüm yönleriyle karmaşadan beslenirken kendinizi merkeze alırsanız savrulursunuz, ancak evrenin bu enginliğini özümserseniz olacak şey yalnızca fiziksel bu fırtınanın ortasındaki huzurlu bilinç ile belki de hiç kimselerin tanımlayamadığı büyük bir güce yeni bir parça olabilirsiniz..

Meo - 2018
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeCuma, 05 Ekim 2018 22:35
(2 oy)
Okunma 2896 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.