MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "Mad World" by Lalovarela @deviantart.com

MeoDeneme - Deli Bir Dünya

  Denemeler Blog

Mad World - Vintage Vaudeville - Style Cover ft. Puddles Pity Party & Haley Reinhart

 Deli bir dünyada yaşayan akıllı görünmeyi değerli atfeden karmaşık oluşumlarız.. Delirdiğimizin asla farkına varamamak gibi hastalıkların pençesinde boğuşuyoruz kendimizde. Kendimizi o kadar ego yüklü bulutlar gibi sağa sola savuruyoruz sosyalliğin atmosferinde, kimine fırtına oluyoruz, kimine yaz yağmuru, bazen yağıyoruz, bazen buz!

 Delirttiğimiz benliğimiz, akıllı kalmaya çalışan fikirlerimiz, deliliğimizi ipuçları olarak sunan sözlerimiz, kendimizi bile aşan öfkelerimiz var. Yıkım, yavaş, yalan, kusur, ikiyüzlülük gibi vahşi yanlarımızın bu denli vurgulandığı bir dünyada tek bildiğimiz iyinin ve güzelin kaynağını kendimiz zannetmemiz. Saçma. Ama bu gerçek yüzyıllardır böyle. İnançlarımızda bile kendimizi kutsallığın merkezi, yaşamın orta direği, tanrının yaramaz-affedilebilir-çocukları olarak görüyoruz. 

 Bu kadar akıllı bir üretim olduğunu vurgulayıp bu kadar delirebilen bir tür evren üzerinde yoktur!

 Bu kadar akıllı bir yaşam biçimine sahip olduğundan dem vurup, bu kadar yıkıcı savaşlar veren başka bir canlı türü de dünya üzerinde yoktur!

 Delirmek bizim bencillikle verdiğimiz ego-id kavgasının vahşiyle bencil olanı topluma satma tanımının en güzel sonucu. Delicesine sever, delicesine savaşır, delicesine yaşarız. Sonra tüm bu yanal hatalarımızın asla bizden kaynaklanmadığını ve çok akıllca davrandığımız söyler dururuz! Salak gibi.. Salak olmayacak kadar zekiyiz belki ama tek bir şey kesin ki: deliyiz! 

Meo - 2017
MeoEdebiyat Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

 

Son DüzenlenmePazar, 11 Haziran 2017 23:45
(1 Oyla)
Okunma 1478 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.