MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "the outside." by gloeckchen @deviantart.com

MeoDeneme - Dışarıda Kalmak

  Denemeler Blog

Eddie Vedder - Guaranteed (Into The Wild) MeoEdebiyat Denemeler Blog

 Hepimize sosyal olarak aşılanan bir ait olma, yaşama tutunma, var olma ve sosyal olma takıntısının yanında gayet de ikilemli bir özgürlük, bireysel, yalnız bırakılmışlığın romantizmi sağlanıyor yaşamlarımız boyunca. Çok karışıyor tanımlarımız, çok fazla sorumuz var. Özgür ve yalnız, bağımsız ve güçlü mü olacağız? Bağımlı ve tutarlı, tutsak ve korumacı mı olmalıyız?

 Sorularımız ve cevaplarımızın tutarsızlığı bizi bu denli özgürlük savaşçısı yaparken öte yandan uslu bir çocuk edasında tutan! Sorunlarımız ve cevapsızlıklar bizi türlü türlü seçimlere ve seçimlerimize uymayan binlerce kargaşaya iten. Soru ve sorunların tanımlanabildiği biliş seviyesinde bir toplumsal dürtüde, tanımsızlığa gölümüyor varlıklarımız. Cevaplarda kendimizi ararken helak ediyoruz saatlerimizi, gülücüklerimizi ve heveslerimizi. Yanlış işte tam da burada!

 Ait olmakta sorun yok! Biat etmekte veya herhangi bir varlığa, başka bir insana, başka bir fikre-duyguya. Asıl sorun şurada:

 Dışarda kalmayı bilmiyoruz. İnatla! Dışarıda yaşayabilmeyi, bağımsızlığımızın ve sayıyla artık milyarlara bölünmüş farklılığımız bizi ne kadar da renkli kılabileceğinin bilincine erişemiyoruz yaşamı daha da ortak kıldıkça. Beğenilerimizi ortaklaşa yaşadıkça özel tutkularımızı bırakıyor, herkesin yaptığı yanlışta bile çekicilik görüp kendimizi kodluyoruz başkalarının yaşamlarında. Kendimize ait hatalarımızın bile değerini bilmemiz, onlarla öğrenmemiz, onları aşamasak bile onlarla yaşamayı bilmemiz gerekirken; yaptığımız tek şey herhangi bir inanç veya kurgusal duygu savaşlarında kendimizi aradığımızı düşünürken en çok KENDİMİZİ kaybettiğimizi, benliğimizi kendi ellerimizle, kendi seçimlerimizle sildiğimizi unutuveriyoruz kolayca.. Ne büyük hata!

 İster gönüllü ister zoraki olsun, sosyal yaşamın kıyısında kendimize minicik bir bencillik kulubesi inşa edip huzurumuzun keyfini bir dakika dahi olsa süremiyorsak, yaşamak resmen saçma! Başka kaderlerde kendi cümlelerimizi, başka düşüncelerde kendi kararlarımızı arıyoruz ya; işte daha büyük bir hazımsızlık ve mutsuzluk kaynağı yok yaşamda. 

Meo - 2017
MeoEdebiyat Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeCuma, 31 Mart 2017 23:11
(3 oy)
Okunma 3544 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.