MeoEdebiyat - Aforizmalar Blog
MeoEdebiyat - Aforizmalar Blog Pic.Source: "Insanity" by kimberly-castello @deviantart.com

MeoAfo - Delilik Üzerine Aforizmalar

  Aforizmalar Blog

Delilik üzerine yazdığımız 10 kadar aforizma yazımızda. Keyifli okumalar.

Delilik nedir?

1Delilik, Akıllılarca tanımlanan garip bir ruh haliydi. Gariptik, tüm delilere biz akıllı sanılan deliler..

2Yürekten, Dünyanın en içten kaygı patlamasıydı o delilik diye anlatılan öyküler. Çekilmiş, yaşanmış, dövülmüş, örselenmiş bir sosyal norm çöplüğüydü delilik adı verilen. Savaşını biz vermiyor, deli akıllar kanıyordu gündüz gece..

3Delirmek, Belki de doğru kararı yanlış zamanda vermekti. Doğru normlara yanlış tanılarla ulaşmak, insan olanın en doğalını ortaya koymaktı. Hiç bilemedik..

4Akıllı deliler, Tüm dahiler biraz deliydi, hayranlıkla baktık. Akıllıydık, normaldik ve asla delirecek kadar aykırı-başarılı olamadık. Yıkamadığımız toplumsal duvarların akıl hapishanesinde kısıtladık ve kısıtlandık.

5Delilik ve büyü, Vahşi yanlarımızı yazılı veya sözlü mantığa oturtmak için binlerce yıldır zihnin kuyularında biriken taşları çıkarmak üzere yalanlarımıza boğuluyoruz. Dualara kaçıyor, büyülere tutunuyoruz, sanki hepimiz deliyiz de öyle olmadığımızı ispat etmek için bu kadar boşa çaba gösteriyoruz..

6Bastırılmış, Tüm bastırılmış delilikler, gizli kapaklı cinnetler ortaya çıkıyor, çıkacak. Yaşam şeffaflaşmadığı sürece akıl doğrusunu bulmak için her zaman yanlışlara boğulacak!

7Yansıtılmış, Her gün deliren günlük yaşamın insanı, her gün aklını dağıtabilen kontrolsüz insanlara yansıtıyorduk yaşayamadıklarımızı. Özgürlüğe bu kadar vurgu yapıp, farazi kurallar örüntüsünün dışına çıkabilecek kadar özgür olanları kıskandık gizliden gizliye..

8Deliriyoruz, İtirazı olan var mı? Yok. Uygulayan var mı? O da yok. O zaman henüz yeterince birbirimizi delirtmemişizdir demektir. Savaşlara devam..

9Duruluyoruz, Hepimiz yaşama deli olarak doğuyoruz, akıllanmak adı altında bastırılıyoruz, dehalarımızı saçma günlük sosyaliyete kaybediyor, gerçek anlamda bastırılmış deliler olarak hayatımızın hormonlarına kapılmaktan korkuyoruz. Mutlu bile olamıyoruz, delirmemek adına. Duruluyoruz, kontrolü kolay olsun diye.

10Şimdi kimler deli? Aklıyla oyun oynayabilenler mi? Aklıyla kaybolabilenler mi? Yaşamını mahfettiklerimiz mi? Yoksa normal görünen diğerleri mi?

Meo - 2018
MeoEdebiyat Aforizmalar Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeSalı, 03 Temmuz 2018 15:05
(2 oy)
Okunma 3731 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.