MEOEDEBİYAT
Bu sayfayı yazdır
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "Reality vs Dream" by ryky @deviantart.com

MeoDeneme - Hayallere Göre Gerçekler

  Denemeler Blog

 Hayalleri bu kadar renkli olan insanların medeniyetlerinin neden günümüzde bu kadar renksizleştiğini merak ettiniz mi hiç? Etmediniz sanırım. Etmeyeceksiniz de, çünkü sizler de gökkuşağı düşleyip, çamurda yüzen asalakların oluşturduğu medeniyetin bir diğer üyesisiniz. Mutsuzluk derebeyliklerinizin bencil otağlarında keyfini sürüyorsunuz mutlu düşlerinizin. Hayallerinizi dizilerde yaşatıyor, cesaretinizi karakterden ezberliyor ve bir o kadar pasifleşiyorsunuz. Büyüttüğünüz iki şey var; sayısal nüfus ve göbek!

 Aradığınız yalnızca birkaç özellik var yaşamda, onu bile bulamayışınızın öfkesiyle kendi içinize kapanıyorsunuz. Kutsallaştırdığınız saçma sistemlerde, değiştiremediklerinizin tutsaklığında kendi ezbere düşüncelerinizin parmaklıkları ardında mini mini özgürlüklerinizi yaşıyorsunuz. O yüzden bu dar kapsamda en geniş ovanız düşleriniz, hayalleriniz, rüyalarınız, umutlarınız ve evrenin karanlığında kaybolan dualarınız.. Her şeyi başarabilecek kadar güçlü toplumların, hiçbir ben-dışı ortak başarıyı istemeyen gruplaşma eğilimine düşmüş sürülerin başı öne eğik tüketim araçlarısınız! Bunu görebilecek kadar uyanık, bunu fark etmeyecek kadar uykudasınız.

 Gözlerinizin önüne gerilmiş geçici perdeler ve kalıcı bir hüzün içinde kendinize patlamalı mutluluklar seçiyorsunuz. O yüzden kederli yalnızlığınız bu kadar uzun sürerken mutlu ve güzel şeyleri bu kadar kısa tutuyorsunuz. Gerçek ve plan arasındaki çalışkanlık yerine hayal ve tembellik arasındaki büyük hazırcılıkta kendinizi kaybediyor, başkalarından gelecek birkaç umut ışığı peşinde koşarken illa ki bir araya gelip gereksiz bir masalın peşinde koşan farelere dönüşüyorsunuz.. Farkında olduğunuz bu hayal dünyasının farklılığını gerçek yaşamın farkındalığı ile değiştirmeye çalışanlara bu kadar çocukça ağlamanız da bundan zaten! Yalnızca mutsuz varlığınızı paylaştığınız aptal yığınların arasında mutlu olduğunuzu tekrarlayarak mutluluk yaratmaya çalıştığınız bu haritalar düzeninde kaybettiğiniz bir dünya cenneti haritası var, elinizden kaçırıyorsunuz. Dualarla aradığınız cenneti yaşadığınızdan farksız cehenneme çevirdiğiniz dünyada sizi bu haliyle kapısına bile yanaştırmayacak ideal tanrılardan af diliyorsunuz. En kutsalı bile masal olan, en gerçeği berbatlaşmış modern yalanları yaşıyorsunuz. Gelişmekte olan geriliğiniz bu yüzden. Her güzel insan kalıntısına rağmen vahşi kalmanız bu yüzden. Her adımınıza rağmen olduğunuz yerde durmanız da bu yüzden, altınızdaki dünya dönerken ilerlemeye çalışmanız saçma.. Yerinizde saymayı bu kadar kolay zannederken.

Meo - 2017
MeoEdebiyat Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeCuma, 27 Ocak 2017 17:24
(2 oy)
Okunma 3037 defa
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.