MeoEdebiyat - Müzik Blogu
MeoEdebiyat - Müzik Blogu

MeoMüzik - Ali Atay - Belki

Ali Atay - Belki

Belki de en güzeli
On dört yazın sonunda
Derin bir ah çekip
Her yaza kış uyanmak

Belli ki zor olacak
İçimde bir ben sızlayacak
Her nefes aldığımda
Yaralarımdan akacak

Almadan verip
Yanlıştan dönüp
Belkiden geçip
Şimdi gitmek vakti

Uyan şimdi bitti
Uyan

Leyla ile Mecnun sevenler bilir, Ali Atay kültürü diye bir olgu var. Onun yarattığı o trajikomik modern yaşam masalının tınıları vardı kurdukları grupta da. Müziğe duyduğu bir eğilimle birkaç güzel yorum ve kendilerine ait şarkıların yanında bir örneğini daha dinledik. Paylaşmadan geçemedik. 

  Müzikleri Ali Atay'a, sözleri ise Ali Atay-Ahmet Mümtaz Taylan ortaklığına sahip farklı bir ses ve ile söz altyapısına sahip güzel bir şarkı Belki. Sözlerini yan kısımda paylaştım, bir yandan yorumlamaya devam edeyim dinlerken.

  Yarım kalmışlığın, tüm hislerin ardından insana ve akan zamana inat büyümekten hiç çekinmeyen büyük bir özlemin dizeleri bunlar. Farklı yanlarını, sıcakta yaşadığımız soğuğu anlatan bir şarkı bu. İçimize sığmayan benlerin, senleri aradığı tınılar. Ali Atay'ın Leylasını hiç bulamayışının Mecnunluğu yansımış yine sözlerine. 

  Aşkla uyuyan ruhların, özlemle uyanıp yola koyulması gerektiğini anlatan bir yaşlılık eseri bu, gönül yorgunluğunun insan avunganlığının savurduğu bir fırtına gibi. Bu fırtınada gittiği yeri bilmese de, o yerin farkına varmaya çalışanların uğraşları gibi. 

  Son olarak, özlemle uykuya dalıp özlemle kalkanların rutinliği var şarkıda. Özlemle yaşayıp gerçekten kaçışların pişmanlığı var biraz da. Varsın öyle olsun be Ali'm. Uyansak ne ala, uyusak bir fazla. Bitmiyor ki..

Meo - 2015
MeoEdebiyat Müzik Blogu
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmePazartesi, 14 Aralık 2015 00:59
(2 oy)
Okunma 6210 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.