MeoFoto - Arılar Gibiyiz
Pic.Source: "A lonely bee" by meosenturc @deviantart.com

MeoFoto - Arılar Gibiyiz

  Uzun zamandır kameram yanımda pek olmadığı için fotoğraf çekmiyordum. Ev değiştir, şehir değiştir, iş değiştir derken ancak görevden göreve koşturmakla geçiyor zaman. Geçenlerde makinemi elime aldığım gibi balkonuma ziyarete gelmiş bir bal arısını fotoğraflamıştım. Tek başına durunca önemsiz, minik bir doğa parçası gibi görünüyor, birçoklarının korktuğu, öldürüp atıverdiği önemsiz bir detay gibi. Peki öyle mi?

  Cevabı basit, DEĞİL!

  Cevabı bize benzer, bizler de arılar gibiyiz. Tek başına kaldığında kendini önemsiz gören, sosyal bir topluluğun parçası oldukça güçlenen, bazen katliamlara gece topluluklarda kendinden geçen ya da yaşamı boyunca sosyal liderine hizmet eden işinde gücünde önemsiz yaratıklarız. Öyle görünüyor uzaktan. Arılar da bizler gibi, tam aksi bizler de arılar gibiyiz esasen. Tek sorun şu; her arı doğasında var olan görevinde sorgusuz sualsiz bize o önemli doğal denge taşı görevini görüp doğanın kalesini güçlendiriyor, çiçeklere can veriyor, yaşayanlara bal, klanına hizmet ediyor, gerekirse ömür boyu oradan orada taşınıyor minik bir kutu şeklinde kovanında doğasının görevini icra etmek için. Tek başına ne kadar sade ve önemsiz gibi ama görevinin önemine bakmadan heyecan yapmadan yaşıyor, çalışıyor ve ölüyor.

  Bizler de böyleyiz ideal koşulların, ideal dürtü ve öğretilerin ortasında birçoğumuz benzer kovanlar doldurulup köleler gibi çalışıyoruz politik-dini-maddi kraliçelerimiz için. Topluluğumuzun bekası için yaşıyoruz. Tek sorun şu, arı tek kaldığında da hedefine yürüyor, biz tek başımıza çöküyoruz! Ölüyoruz yalnızlıktan. Arıya yalnızlık dokunmuyor, arı önem hesabı yapmıyor. Bizim arı olmak için "arı gibi" ifadesinin anlamına kavuşmamız, bunu bilinçli bir alışkanlığa döndürmemiz gerekiyor. Arının isminin hakkını verdiği en basit iş için bizim yüzlerce yıllık kişisel gelişim birikimiyle, binlerce yıllık eğitim ve tarihin tamamını kapsayan öğretiler bütününü neredeyse ideale yakın bir kurguda özümsememiz gerekiyor. Ne saçma değil mi? Arının yalnızca görevi olarak yaptığı güzel işler için bizim yüzlerce değişkenle birlikte bilince ulaşmamız, farkındalık edinmemiz gerekiyor.

  O yüzden arılar gibiyiz. Tek eksiğimiz arılaşmak! Biraz bilinçsizce evrensel doğru sayılabilecek yaşam gayemizi öncelikle gerçekleştirmek. Peki biz ne yapıyoruz; arı olmak dışında her şeyi..

Meo - 2018
MeoEdebiyat - Foto Blog
'Mehmet Şentürk

 

Son DüzenlenmePerşembe, 06 Eylül 2018 13:27
(1 Oyla)
Okunma 3415 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.

Bu kategoriden diğerleri:

« MeoFoto - Gül İnadı
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.