MEOEDEBİYAT
Bu sayfayı yazdır
MeoEdebiyat - Müzik Blogu
MeoEdebiyat - Müzik Blogu Pic. Source: "Dj Tarkan Sagopa Kajmer" @magazinci.com

MeoMüzik - DJ Tarkan feat. Sagopa Kajmer - Tecrübe

  Müzik Evrenseldir (Müzik Blog)

  Müzikte yaratıcılığın sınırlarını tanımayan iki usta -Dj Tarkan ve Sagopa Kajmer- bir araya gelmiş, daha dinlemeden olmuştur bu şarkı dedim. Hakikaten de olmuş. 

  Sagopa Kajmer, renkli rap geçmişini Fars Dili ve Edebiyatından aldığı felsefe yüküyle ve müzik geçmişinde bulunan engin kalitesiyle rap'in ülkemizdeki gurur tablosu olmaya devam eden bir usta olarak her zaman müzik dinleme listelerimde yer almıştır. "Sagopa çok bozdu," "bu albüm olmamış" gibi yorumlara katılıp katılmamak herkesin kendi tercihi olmasına rağmen kendisini felsefeden çıkarıp dinin kontrolüne kapılıp gitmeden önceki büyüme çağında müthiş çalışmaları olduğunu birçok dinleyisi iyi biliyor. Bu makalede paylaştığımız eser ise Dj Tarkan etkisiyle Sagopa'nın denemeyi her zaman sevdiğini elektronik müzik akımının, House Techno olarak nitelendirilen tarzından nadide örneklerinden olmuş.

  Öte yandan Dj Tarkan için kocaman bir parantez açmadan duramayacağım: kendisi tüm çeviri çalışmalarımın, yoğun üniversite okumaları dönemlerimin en büyük şahidi, en iyi arkadaşı olan elektronik müzik tarzında (Deep House, Trance, Progressive Trance ve türün nice güzel örnekleri olan) setlerinin en yaratıcı DJ'lerindendir. 2000'li yıllardan sonra boktan şarkıları daha boktan hale getiren yurdum dj x'lerinden milyon kilometre uzakta olan bir DJ olan DJ Tarkan, yaptığı müzik türleriyle dünya DJ listelerinin ilk yüz listesine girmeyi de başarmıştır. En sevmediğim yanı da sigara sevmemesidir (kendisi sağ olsun Facebook üzerinden uyardı hala sevmiyormuş), sanırım alkol dahi almaz, masa tenisine bayılır. Tüm setleri DJ Tarkan@Soundcloud Adresi üzerinden indirip dinlenebilir. Henüz gece karanlığında bir disko'da kendisinin yarattığı o hengamede kendimi dağıtmamış olsam da, yalnızlığımın çevirilere ve yazılara yansıması gerektiği her koşulda kendisine ait bir set dinlerim.

  Ekleme: Henüz DJ Tarkan'la tanışmamış arkadaşlarımız için kısacık bir özet ve düzenleme ekliyorum. Kendisi hiç üşenmeden bu siteye uğrar, yazımı okur ve anında "canım kardeşim, tekno müzik ile benim yaptığım deep trance, house techno, progressive trance türleri arasında fark var, bilgilendirmek istedim." diyebilecek kadar yüce gönüllü bir DJ'imizdir. Ayrıca hala sigarayı sevmiyormuş, lütfen gençler DJ Tarkan dinlerken sigara içmemeye özen gösteriniz, ben setlerin üzerine bir keyif sigarası yakarım asla vazgeçemem, kendisine de ilettim zaten. Uzun yıllarca setlerini dinlemek nasip olur umarım, kendisi yaşam odaklanmalarımda, uzun çalışma saatlerimde yaşamımın arka plan müziği olan House Techno ve Progressive trance eserlerinin tek yaratıcısı olmaya devam edecektir. Kendisini buradan, köyümdeki kurmuş olduğum sosyal tesise masa tenisi oynamaya davet ettiğimi bildirmek de istiyorum. DJ Tarkan, bazen yaşamın ritmi, bazen sakinliği, bazen de anlamıdır. Yeter ki kulaklarınız elektronik müziğin farklı tarzlarına biraz yatkın olsun.. 

  Bu birleşimden ortaya çıkan eser ise hem elektronik müziğin modern hareketliliği hem de Sagopa Kajmer'in yaşam felsefesinin tecrübeli dizelere dökülmüş kısa bir örneği olmuştur. Kısa bir çalışma olmuş umarım devamı da gelir. İyi dinlemeler.

"Tercübe" isimli şarkının sözleri aşağıdaki gibidir: 

Öfkene bakma,o ''vur,yak,kır,yık,dök,dağıt,sök!..der.
Çevrene bakma ,onlar ''salla ve takma,keyfine bak'' der.
Sağasola bakma,her kafadan ayrı ses çıkıyor,ayrı renkler.
Yürü,geri bakma.Geride kalanların hepsi eski şeyler.
Silip atmalı onları derhal.
Geçmiş eski şeyler.
Silemesen de bırak orda kalsın boşver.
Bitmiş eski şeyler.
Silip atmalı onları derhal.
Geçmiş eski şeyler.
Silemesen de bırak orda kalsın boşver.
Boşver eski şeyler.
Öyle bir dalmışsın ki,çok derin.Yoksun ya buralarda.
Okyanusun açığında yüzüyorsun sanki balıklarla.
Duyguların hapiste,idare ediyorsun salıklarla.
Mecburen savaşıyorsun kendin gibi yaratıklarla.
Bu tecrüben zoraki mecburen ,hakikaten ama zoraki mecburen. Kırmızı ışığı geride bırakan,yeşile ulaşır gereçerek o sarıdan.
Limitini aşma,hızına ulaşanın yavaşlamasına baya zaman var.
Ağırdan al o zaman.
İsabet etti,laf oturdu gediğine de ,dediğim.
''Ha'' dediğinde olmuyor istediğin,yahut istediğim.
İstekleri bitmez isteksizin.
Kalp atışım 115'inde BPM'in.
DJ'im Tarkan.O başında deck'in.
Sago hayalet orkidesi Rap'in.
Sessizlik ürkütür bana müziğimi verin.
Farkına var,çok dolu zihnin.
Kalabalık curcuna yoksun kendin.
Tüm çabalamaların ama başkası için.
Hakikaten ama zoraki,mecburen.
Bu tecrüben zoraki mecburen,hakikaten ama zoraki mecburen.

Meo - 2016
MeoEdebiyat Müzik Blogu
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeCumartesi, 30 Nisan 2016 02:30
(1 Oyla)
Okunma 5261 defa
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.