MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic. Source: "Underneath The Rusty Factory" by TomTC @deviantart.com

MeoDeneme - Ruhsuz Şehirlerin Yeşilinde

  Denemeler Blog

  Ruhsuz ve beton şehirlerin yeşilinde açmış birer yeşiliz. Yeni bir umut, yeni bir yaşam, yeni bir zaman denemesiyiz Tanrının kutsal yaşam yansımasında.. Grileşen yaşamların, karanlıklaşan ruhların o rengarenk cehenneminde en yeşil, en kutsal renklere benziyoruz. Topraktan doğmuş mitlerin, betona saçılmış realiteleriyiz biz, yüzyıllardır!

  Merakla beklediğimiz umutların, yeşilin çiğinde; merakla özlediğimiz mutlulukların, dağların temiz zirvelerinde yattığını bilemiyoruz. Bulamıyoruz yolumuzu, doğanın vahşetinin içerisinde kaybolmayı öğrenemediğimiz sürece. Yolculuklarımız kendi hapishanelerimize doğru, asla doğanın patikalarının cennet bahçelerine çıkan güzelliklerini yeterince tadamıyoruz; sonra da bizlere dünyanın cennetini parayla-şanla satmaya çalışanlara ikna oluyoruz, hem de kolayca.. Katlettiğimiz doğanın öcünün cehennemlerini yaşıyoruz, kah depresyonla kah karakter kayıplarıyla. Korkuyoruz hatta doğal olan şeylerden, yapay yaşamlarımıza öylesine derinlemesine bağlıyız.

  Şehirleri renklendirebilen, balkonlarına çiçekler serebilenlere bile imrenerek bakıyoruz gariptir. Parklara sıkıştırılmış bol karbon ve monoksit kardeşliğinde yürüyüşlerimizi bile doğallık diye yaşamaya çalışıyoruz, saçmadır!

  Doğasını kaybeden, mitlerde doğasını arayan realist adamlarız. Üzgün, yalnız, amaçsız ve başarısız birer yapaylık abidesiyiz. Kırılıyoruz doğasızlıktan.

Meo - 2019
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

 

 

Son DüzenlenmeCuma, 05 Nisan 2019 23:31
(4 oy)
Okunma 4282 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.