MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "Youth" by Miguel-Santos @deviantart.com

MeoDeneme - Gençliğe Öğütler

  Denemeler Blog

"Gençlik Aşısı: Denemeler" isminde bir denemeler kitabı hazırlama çalışmalarım devam ediyor. Ancak bu arada yine gençlerimizin kitaba erişim düzeyinin düşüklüğüne vurgu yaparak, siz değerli gençlerimize yönelik yazılarda ve denemelerle ekranlarınızda olmaya devam ediyoruz. Kısa bir deneme yazımız ektedir. Lütfen yorum, beğeni ve paylaşımlarınızla sitemize destek olunuz. Böylece çok daha fazla yazabilelim, okunabilelim. Yazımız aşağıda. Keyifle okuyunuz efendim.

Gençliğe Öğütler

  Öncelikle belirtelim, gençlik asla öğüt dinlemediğimiz yaşlar bütünüdür! O yüzden öğüt dinleyecek kadar ya olgunsunuzdur ya da araştırmaya devam ediyorsunuzdur gençliğin o hızla geçen macerasından yorulur. 'Hepimiz genç olduk' lafını umursamadan yapınız işlerinizi, çünkü genç-irisi ve aceleci yaşanmış yaşamların stresini sizin üzerinde atmaya çalışan birçok emekli genç bulacaksınız yaşamınız boyunca! Hepsinin tek derdi kendi pespayeliklerini ve yaşamlarındaki pişmanlıklarını sizlerin üzerinizden affettirmeye çalışacaklar.

  Başarılı olmak deyimini asla düşünmeyin. Şartlarınız ve koşullarınızın her daim değiştiği bir çağdasınız, birgün sonra hangi teknolojinin veya sosyal depremin sistemleri, ülkeleri ve yaşamları yıktığını kimsenin tahmin edemeyişinin hareketliliğini yaşıyoruz. Ülkemizde dahi, çığ gibi akan bir sosyal gelişme ortamı var. Günden güne birçok şey değişiyor, günden güne ya kaybeden ya kazanan oluyorsunuz kendi kalabalığınızda.

  Şunu asla unutmayın ve çevrenizdeki ergen-irisi ukalalara mutlaka hatırlatın: yaşadığımız hayat geçmiştekilerin eseri, bırakın da gelecekti bizim dünyamızı karartmayın! Olgunluk denilen kölelik sisteminin yalnızca acele edişlerin pişmanlıklarının toplamı olduğunu unutmayın. Kararlarınız için bolca hayal kurun, kurgulayın ve çalışıp çabalayın. Hayal kırıklarından her zaman ders alın ama belirli doğrularınızda da inatçılığı asla bırakmayın. Yoksa yetişkinlik döneminiz birilerinin elinde oyuncak olur; ister aile kurumu ister ilişkiler ister kariyeriniz olsun..

  Daha detaylı önerilerimi yakında bitecek olan kitabımda ele alıyorum ancak her hafta blogumuzda bu yazı serisinden kısa kısa paylaşımlarım olacak. Beklemede kalın!

Meo - 2019
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeSalı, 05 Şubat 2019 22:48
(3 oy)
Okunma 2277 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.