MEOEDEBİYAT
Bu sayfayı yazdır
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "Otter Creek" by chateaugrief @deviantart.com

MeoDeneme - Zaman Nehirleri

  Denemeler Blog

  Zaman aynı hızda akan bir nehir, bizlerse küçük anaforlarında hapsolmuş ve ilerlemeyi anaforun çemberinde dönmek zanneden garip yaşam türleriyiz. Zamana inat etmenin bedelini ağır ödüyoruz. Ölümle..

  Garip sanrılarımız var, zamana dair. Garip bir unutkanlığımız var, onun geçip gidişine dair. Saçma yanılgılarımız var, zamanı tüketmeye yönelik! Zaman ve insan birbirinden ayrılmaz ikilemler bütünü; farkında olduğumuz bu en değerli saat kumunun akışında kendimizi parça parça tüketiyoruz.

  Yaşam süreli, zaman göreceli.

  İnsan takıntılı, bencilliği zamandan daha önemli.

  Belki de doğru zamanda yanlış yerde, yanlış zamanda doğru niyetle kaybediyoruz yaşamın sonsuzluk savaşını. Yaşamın yalnızca tekrarlanagelmişliği bir sonsuzluk, kendisi ise kolayca elimizden alınabilen bir emanet halinde. Yaşamın devamının gelip yeni ve zamandan bağımsız cennetler kurgularken bile zamandan kaçamıyoruz, sonsuzluğa bile süre biçmek bizim niyetimiz. En büyük kaybımız olan zamanı ve yaşlanmayı alt etmek için elimizden birçok şey geliyor, bizlerce zamanla ağır ağır intihar etmenin binbir türlü yolunu buluyoruz.

  Hatta çok canımız sıkılıyor, erkenden sonlandırmak adına yaşama türlü türlü katliamlar ekliyoruz! Zaman asla kazanmıyor, çünkü umrunda bile değil.. Bizlerse hep kaybediyoruz, çünkü aynı şekilde umursamıyoruz, ta ki elimizden alınana kadar kısa süreli bir anafor arası.. Nehir her zaman akacak; bizleri aşındıra aşındıra. Umarsızca!

Meo - 2018
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

 

Son DüzenlenmePerşembe, 29 Kasım 2018 14:16
(0 oy)
Okunma 1892 defa
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.