MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "random" by astrocrack @deviantart.com

MeoDeneme - Rastgele Cümleler

  Denemeler Blog

Rastgele Cümleler

  İnsan aklının yaşamına kattığı bu düzenleme hissi ve onun insan egosuna aşıladığı bu düşünme zehri her zaman yaşam ile evrenin rastgeleliğine karşı direnç göstermeye devam etmektedir. İnsanoğlu kontrol edemediği her sisteme açıklama sunmak (ya da uydurmak) için ömrünü heba ederken, rastgele zaman ve mekanda dünyaya misafir oluşunun o zaman-mekan ötesindeki bilinciyle büyük şok yaşar. Bu şok öfkeyle birleşir, yıkımlar, savaşlar, inanç kavgaları ve boşa giden ömürler-canlar-gelecek olarak bize geri döner. O yüzden onca ilerleme, gelişim, onca geride kalan acı dolu tarihi olaylara rağmen insanoğlu aynı hatalarda ısrar etmektedir. Bu kadar rastgeleliğin içinde tek tutarlı olayların bizlerin kötülük ve salaklığında olmasının nedeni budur: inatçıyız bize ait olan bu düzensel saçmalıklarda.

  Düzen aradığımız büyük bir düzensizlik var, rastgele yaşadığımız bu emanet zamanda kendimize kesin cehalet yargıları kurguluyoruz ve bunları inanç veya milliyet emirleri olarak yerine getiriyoruz. Tamamen sorgudan, sorudan ve yalandan muaf saçmalıkların ortasında kendimize kesin sınırlar çiziyoruz, senelerdir, asırlardır, azgınlardır! Kendimizi bulmak için birkaç naif yaklaşım yetecek iken biz kendi karmaşık açıklama heveslerimizde yaşamın rastgele yaklaşımlarını göz ardı ederek kendi durağan hatalarımızda inadına devam ediyoruz. İnadına..

  Rastgelenin tanrısına her inat edişimizde kesin bir yenilgi bekliyor bizi, asla ders almıyoruz, asla akıllanmıyoruz-çok akıllı görünmemize rağmen!

Meo - 2018
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

 

Son DüzenlenmeCuma, 05 Ekim 2018 22:35
(5 oy)
Okunma 2302 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.