MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "small world" by moonywolf @deviantart.com

MeoDeneme - Küçük Dünyaların Büyük Sanılanları

  Denemeler Blog

Küçük Dünyaların Büyük Sanılanları

  İnsan yaşamı, görecelilikle evrenin ilişkisine benzer bir geçirkenlik ve güçler ayrılığını yaşamaya çok müsaittir. Özellikle insan 'öz' yaşamının yansımalarını gerçeklerine dönüştürmeye devam ettikçe dünyamızın o engin milyarlık kalabalığında binlerce farklı sosyal kurgu yaşanmakta, insanlar mutsuz ve amaçsız bir şekilde kitleler oluşturmaya devam etmektedir.

  Dünyası küçücükten birkaç parmak ucundan başlayan insanoğlu zamanla kendi haritasını genişletmekte ve sosyal dünyasındaki gerçeklerin farkında vararak büyümektedir. Ancak yaşamın asla eşitlikçi olmadığı bu savaş ortamında bazı insanlar, bilerek ve isteyerek küçük dünyaların büyük, güçlü, sorgulamayan ve bağlı sayıları olarak yetiştiriliyor. Sonuç olarak yığınlar, kitleler, sürüler, benzerler üretiliyor.. İnsan çeşitlikten beslenen güzel bir dünya isterken, yöneticiler aynılığın kavgasında birbirini yiyen kitleleri kontrol altına almayı çok kolay görebiliyor. Bu yüzden günümüzde-özellikle de ülkemizde-yönetilebilir, bastırılabilir hatta tüm yüklerin altında yalnızca kendi küçük dünyalarının tanımlarına hapsolmuş kitlelerden sonuna kadar besleniyor toplumun önderimsileri..

  Dünyanızı, akıl dünyanızı, inanç ve güzellik dünyanızı genişletip büyütmediğiniz sürece sonuçta küçücük kalan dünyanızın büyük sorunlarıyla başbaşa kalıyorsunuz istemeden de olsa. Dünya çok daha engin insan kalabalığının sorunlarıyla uğraşırken kendinizce küçük dünyanızın içinde boğuluyorsunuz. Böylelikle mutsuzluk, gerginlik size aşılanan bir kontrol yöntemi oluyor!

  Dünyanızı büyütün,
  Aklınızı büyütün,
  Sorularınız büyütün,
  Yoksa küçük ve önemsiz kalacak,
  Öyle de öleceksiniz..

Meo - 2018
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeCuma, 05 Ekim 2018 22:35
(1 Oyla)
Okunma 3604 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.