MeoEdebiyat - Denemler Blog
MeoEdebiyat - Denemler Blog Pic.Source: "ignorance...." by Conin @deviantart.com

MeoDeneme - Yansıtmacı Kötücül Cahiller Nesli

  Denemeler Blog

  Bütün ülkemiz hatta sözde modern dünyamız yansıtmacılıktan kötücül! Söylemi basit: "O da yapmıştı, ben bi' kat fazlasını yapmaya hak kazandım..". Beteri var, "O da yapacak, ben önceden yaptım..". Birkaç yüzyıl-binyıl sonra insanlık daha da akılcı, inanç huzurunda ve eşitlikçi olduğunda "yansıtmacı kötücül cahiller nesli" olarak anılacağınızdan emin olabilirsiniz. Neden mi?

  Öncelikle bitmez tükenmez öfkemiz var, eğitimsiz, bastırılmamış, toplumlaşmamış ve durulmamış. En kötü hali de başkalarının, sözde-geçmişin ve hayali-geleceğin tüm kötülük olasılıklarını da kendi bünyemizde tepkiye dönüştürerek topluluklarımızı yaratıyoruz. İnançlarımız artık başkalarının inançlılığına inat, yönetimlerimiz artık başkalarının yönetilme haklarına isyan gibi. Gelenin fethettiği ve bitirdiği bir ölüm dünyasında yaşıyorum ama özünde hepimiz "iyiyiz". Tanrı'nın buna tek cevabı olurdu, "Hadi Ordan"..

  Kitlesel yalanlarınız var, ölümüne taptığınız. Tanrı için ölmek orta çağların sevabıydı, sizler artık belli başlı baş-kötülerin peşinde kötülüğe tapan vahşi ve cahil yaratıklarsınız. Güzelliklere bile saldırabiliyorsunuz. Doğruları bile inkar edebiliyorsunuz. Bunun için hiçbir doğrusal vicdana ihtiyacınız yok, gün kimden yanaysa sizin güneşiniz o, en kalabalık ve güçlü kitle hangisiydi sizlerin doğum yeriniz de ölüm yeriniz de orası..

  Vatanlarınız yalan! Dedelerinizin, ninelerinin canıyla paha biçilen toprakların üzerinde endüstriyel alışveriş savaşlarınız var. Hangi markanın daha kaliteli ürün sattığının büyük cephelerinde kendi gençliğinizi bile satıyorsunuz.. Alamadığınız her şeye saldırıyor, aldığınız her şeyi tüketiyor, yaşadığınız tüm insanları emtia niyetine kullanabiliyorsunuz, çünkü bunu sizi yönettiğinizi zannettiğiniz ama sadece sizi yansıtan baş-manyaklardan öğreniyorsunuz karşılıklı!

  Kitlesel kötülüğünüz eşittir kangölü, eşittir tükenmiş doğal nesiller, en doğal olarak da insanlığınızı yitiriyorsunuz içinizden biriniz kötü gibi görünse-sırf kötülüğe inadına daha da kötü olabiliyorsunuz.

  İşte tüm bu sebeplerden ötürü, yansıtmacı kötücül cahiller nesli olarak anılacaksınız! Bütün itibariyle. Tüm iyileri, iyi niyetleri, çölde açan gülleri, güzel insanları tenzih ederek söylüyorum bütün halinde et yığınlarısınız.

Meo - 2018
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeCuma, 05 Ekim 2018 22:36
(2 oy)
Okunma 3014 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.