MEOEDEBİYAT
Bu sayfayı yazdır
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "End of winter" by rougealizarine @deviantart.com

MeoDeneme - Bir Ağaç Düşün

  Denemeler Blog

  Bir ağaç düşün, köklerini salıyor dağın taşın inadına, dünyanın zirvelerinde. Bir ağaç, yalnızlıkların birikip ormanlara dönemediği kırsallarda kendine mağrur bir varlık yaratıyor, diğer varlıkları gölgesinde büyütmek niyetine.. Ağaçlığın sakinliğine, dallarının ürkekliğine, gövdesinin narinliğine bakmadan inatla yaşamın köklerini dağlara yaymış bir ağaç düşün.

  Huzursuz kış mevsimlerinde sükun, neşeli bahar mevsimlerinde umut, sıcak yaz öğlenlerinde kol kanat olmuş yaşama ve canlılara. Saçılmış inadına, ot bitmeyen toprakların ortasında. Büyümüş, serpilmiş, yeşermiş, kurusa da kah vazgeçmemiş bir ağaç düşün. Nasıl da görevinin başında her saat, her dakika..

  Yaşamın hareketliliğine, neme tutsak toprakların kayabilirliğine, yükselmekten törpülenmeye geçmiş dağların enginliğine inat kendi sabitinde bir ağaç düşün; dalları sabit, kökleri toprağı tutan, dağları büyük gösteren bir heybetle!

  Tüm bunların, yaşamın, toprağın, dağın, ormanın, canlıların ve engin yalnızlığın ortasında tek başına ama yaşama eğik bir düzlemde tutunan bir ağaç var. İşte onu düşün.

  O sensin!

Meo - 2018
MeoEdebiyat Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

 

Son DüzenlenmePerşembe, 27 Eylül 2018 17:54
(2 oy)
Okunma 3810 defa
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.