MEOEDEBİYAT
Bu sayfayı yazdır
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "Social Anxiety Disorder" by hesxmyxinu @deviantart.com

MeoDeneme - Sosyal Füzyon

  Denemeler Blog

Sosyal Füzyon

  Yaşamlarımız bizlere öğretilen renkleri tanımakla ve bu renklerin toksik zehrini üzerimizden atmakla geçiyor. Yıkıma uğrayan bir yığın boş öğretiyle olması gereken insanlık yerine olması arzu edilen amaçlı bir sosyal füzyona uğruyoruz.

  Sosyal bütünlük içerisinde her insan ruhu ve bilinci devasa bir oluşumun atomları gibi. Hareketli, evrimsel döngüde devinimli ve kuralların olmadığı metasosyal kargaşa hükmünde yaşıyor varlığını. En ufak cehalet dokunuşuyla bile kitlesel patlamalar hale getirecek kadar iç içe geçmiş bu bütünlük kontrolü sağlanamayacak kadar tutarsız. Benzerlerin farklılıkları bir araya topladığı yığınlar çok küçük görünse de patlama enerjileri en az nükleer füzyon kadar tehlikeli. En ufak dedikodunun savaşlara, en basit takıntıların insan ölümleri ve dışlanmaya yol açtığı bilinçsiz, kontrolsüz ve çok saldırgan birer güç halindeyiz her milletleşmede. Dünyayı halihazırda cehenneme çeviren tüm birikimler kendi sosyal bencilliğimizin kitlesel reaksiyonu sadece.. 

  Kurulması için binlerce yıl gereken medeniyetlerimiz var, öyle ki en basit kargaşa çığı ile yıkılabiliyor. En basit kurgularla dalgalanma halinde ilerleyip hızla güçlenebiliyor bazı toplumlar. Yine, bu hızda saldırganlaşıp yeni bir katliam rekoru kırmak için sayısal güç halinde en yakınındakini etkiliyor. Sosyal radyasyonumuz devasa boyutlarda. Amacımız insan, mutluluk, huzur veya refah değil; öncelikle eritmek, sonra sindirmek, en nihayetinde ise parçalamak bize benzer her insan olgusunu.

  Biz buyuz. Atomlar gibi, bilinçsiz, farkında olmadan bütünün içinde yığınlar.. Biz böyleyiz. Bir araya geldiğimiz her füzyonda açığa çıkacak kötülük ve yıkımın boyutları tahayyül edilecek gibi değildir. Tehlikeliyiz. Potansiyel iyinin kinetik enerjisi olmak yerine patlamayı bekleyen kötülük gibiyiz. Sanki Tanrı evrende ne kadar kötü varsa bizde sosyal atomlar halinde toplamış, evren kuralların yaşama savaşı iken bizler ölümcül yaşam tohumlarıyız, zehirli, atomik düzeyde sakin görünürken potansiyel düzeyde katil radyoaktif enerji bütünleriyiz. Değişmedik, eğitilmedikçe de kendi kendine kötünün patlamalarıyla çoğalmaya devam edeceğiz. 

Meo - 2018
MeoEdebiyat - Denemeler Blog 
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmePerşembe, 19 Eylül 2019 00:44
(2 oy)
Okunma 2243 defa
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.