MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "Stitches" by veprikov @deviantart.com

MeoDeneme - İlmeklerimiz

  Denemeler Blog

  Yanlış zamanda doğru insanı üretmenin en sosyal, en kolay yollarını arıyoruz. Yanlış hareketlerle doğru sonuçları hiç uğraşsız elde etmenin rüyalarına dalıyoruz. En sevdiğimiz yaşamın yorumlanması içerisinde, asla söz dinlemeyip yalnızca kendimizi sağırlığa boğduğumuz yankılarımız..

  Birer birer örüyoruz karakterlerimizi-mizacımızın ömürlük meyillerine inat. Santim santim işliyoruz sosyal çevremizin haritasını gülücüklerimize, düşüncelerimize, sözlerimize ve seslerimize. Ortak yaşamın yalnız parçaları olarak kendimi kendi parmaklarımızın pratikliğiyle binlerce yalnızlık ilmek parçasından üretiyoruz. Kendimize ait olanın sevdasıyla, başkalarına ait olanın hayranlığı arasında büyükçe bir bencilce renk üretiyoruz tavırlarımızda. Hiç kimseye dayandırmadığımız ama herkesten çaldığımız bir esinlenme oluşturuyoruz. Adına kimlik dediğimiz bir duyguda.

  İlmeklerimiz var, binlerce cümle uzunluğunda ipliklerden, yaşanmışlıkların şişleriyle ince ince ördüğümüz. Bazen bir desenin yansımasında, bazen rasgele bir varoluşta. Rengarenk sözcüklerin ardına gizlediğimiz yaşamımızda tüm bedenimizin yalnızlıktan üşümesini önlemek için örtündüğümüz battaniyelerimiz var; çoğumuz ruh diyoruz hatta bunlara. İlmek ilmek olmayanı var etmenin o kutsal uğraşında, acemi yalanlarla usta doğrular kuruyorduk zannımca. Asırlarca..

Meo - 2017
MeoEdebiyat Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmePerşembe, 07 Aralık 2017 20:54
(2 oy)
Okunma 2510 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.