MEOEDEBİYAT
Bu sayfayı yazdır
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "On The Inside" by Nelleke @deviantart.com

MeoDeneme - Dışarıda ve İçerde

  Denemeler Blog

  Değişiyor tüm yaklaşımlarımız; dışarıda ve içerde. Değişiyoruz sözcükler aklımızdan toplanıp gelen binlerce delilik üzerine, nazikçe dökülüyor en güzel dudakların şelalelerinden. Her zaman filtrelenmiş adımlar atıyoruz insanlara; önce ince, sonra yakın, ardından samimi, sonunda soğuk ve yalan dolu..

  Korkuyoruz yargılanmaktan, suç işlememek adına her türlü yalanı söylüyoruz güzele, iyiye ve kendimizden uzak bir ideal karaktere göre. Korkmuyoruz oysa yargılamaktan, kendimiz savunurken başkalarına türlü türlü yaftalarla saldırmaktan. Her zaman aynı doğruyu yaptığımızı vurgulamanın en büyük yanlışını ikilemliyoruz yeni tanıştığımız insanlara. Bizi bağlayan dışarıdaki insan; içimizdekiyle gece gündüz savaş verirken. Ruhu kanayıp, yüzünde çiçekler açan kan gülleriyiz!

  Samimiyiz, çıkarlarımız kadar. İçteniz, tutkularıız ve arzularımız kadar. Yalancıyız, doğrulanasaya kadar.

  İzlediğimiz tüm yolların kaydını alıyoruz, yolda harcadıklarımızın hatrını unutuyoruz. Uğradığımız tüm insanları rafa kaldırıyoruz, hatrından ziyade hazırlığına şükretmemiz gerekenleri unutuyoruz en başta. Ne saçma.. Ah bir bilsek ne saçma. Birer ben taşıyoruz sırtımızda, ağırlığıyla içerideki benlerimiz kamburlaşsa da. Başkalarıyla yaşıyor, başkalaşıyor, kendimiz olmaktan hep dem vuruyor, kendi yüzümüze başkalarını çiziyor, sözlerimizde başkalarını anlatıyor, hayallerimi başkalarıyla süslüyor; sonra da tüm yaşama öncelikler sırasında kendimizi en başa koyduğumuza dair saçma bir yorum sağlıyoruz.

  Tüm bunlardan ötürü: tutmuyor işte söylediklerimizle yapamadıklarımız asla.. Tüm bunlar, bir içerde bir dışarda. Yaşıyoruz yalanca!

Meo - 2017
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

 

(0 oy)
Okunma 2343 defa
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.