MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "Binary Angel" by Jademere @deviantart.com

MeoDeneme - Elektronik Melekler

  Denemeler Blog

Elektronik Melekler

  Yaşamımızın günden güne elektronikleştiği, günlük alışkanlıklarımızın elektro-sosyal güzellemelere doğru evrimleştiği bu devasa yalnızlık evreninde kapana kısılmış haldeyiz. Peki bu elektronik meleklerimiz her zaman bu denli iyi mi? Her zaman bu denli kötü mü?

  Günümüze elektronik başlıyoruz, elektronik yayınlarla beyinlerimizi yıkıyor, elektronik harflerin arasında kayboluyor, elektronik devrelerin içerisinde hislerimizi-fikirlerimizi-yaşamlarımı birbirimizle paylaşıyoruz. Düşündüklerimiz elektronik bir beğeniler listesinde kayboluyor, yazdıklarımız elektronik sosyal yaşam medyalarındaki zamanüstü savaşlarımıza karışıyor. Kan akıyor klavyelerimizden, nefret kusabiliyoruz dünyanın dört bir yanına, devasa bir yalnızlık ağını besliyor yaşamlarımızdan çalıp elektronik ortama döktüğümüz her saniye.

  Elektronik meleklerimiz var bizim, satır satır kodların içinde bize ücretsiz(?) olarak sağlanan binlerce olanağı sözde akıllı saçma sapan tabletlerde önümüze sunan. Elektronik şeytanlarımız var, bizi her yeni günde yoldan çıkaran, yaşamdan kaçıran, ölümüne başka dünyaların cehennemine çeken. Elektronik sorgu meleklerimiz var, bizi sorgulayan, yaşamımızdan hesap soran.. Elektronik cennetlerimizi kuruyor isimsiz ruhlarımızın sosyal medyaları bizlere. Cennetlerimiz hayallerimiz, alter egolarımız ve yalancı yanlarımız bile elektronik.

  Hangimiz bu dünyalarda cin, hangimiz bu dünyalarda zebani? Hangimize veriliyor bu yapayalnız yetki? Henüz belli değil. Henüz tam olarak elektronik cehenneme dönüşmemiş dünyadaki hızla yalnızlaşan ve derilen toplumlar henüz tamamen 'sanal' olarak adlandırılan bu dünyayı kendi gerçekleri haline getiremedi. Yakında o gün gelecek, elektronik meleklerimiz tüm yaşamımızı kontrol edecek ve akıllarımız satır satır koda dönüşürken yaşamayı sonsuz bir olasılıkla bedenlerimizden ayıracağız. İşte o gün, gerçek cennet ile gerçek cehennem sadece bir milisaniyelik farkta birbiriyle iç içe yaşanacak! O güne kadar elektronik özgürlüğün keyfini sürmeye devam.. 

Meo - 2017
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeCumartesi, 21 Ekim 2017 21:08
(0 oy)
Okunma 3717 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.