MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "Love" Ladybirdm @deviantart.com

MeoDeneme - Kan Gülleri

  Denemeler Blog

Yüzyüzeyken Konuşuruz - Ne Farkeder -- MeoEdebiyat Denemeler Blog

 Ne kadar çok seviyoruz gülleri.. Ne kadar güzel ifade şekillerimiz sevda diye dillendiren kavga-dövüş hezeyanları. Kan gülleri tutuyorum sımsıkı sevda niyetine, kanıyoruz sırayla. En idealinde bile.. İdeal olmadığımızı bile bile! İsyanlarda seviyoruz; kendimize isyan ettikçe yabancıları, olmayacaklarımızı gördükçe olmaya çabaladıklarımızı, yalnızlıklarımız tiksindirdikçe iğrenilecek kadar büyük yalanları bile seviyoruz. Sonra ölüyoruz haliye bu yazıf ruhların kan kayıplarından. Oysa ki minicik bir çizikti aşk denilen narin kızarıklık yanaklarda.

 Tuttuğumuz dilekleri bıraktığımız avuçları kanatıyoruz, tuttuğumuz dileklerin hepsi dikenli tellere çevrili normal bir sosyal izolasyon durumunda. Sevdiğimiz adamları ve kadınları tutup öldürüyoruz aşkın karşısında, normalde tanıdığımız tüm adamlar ve kadınlar birbirinin aynısına çevirmeye çalıştığımız takıntılarımız aslında. Kendimi hariç tuttum hadi lanet olası hatalarım hep idealist olsa da, çok hata yapıyorsunuz be evladım! Kocaman adamlardan koca çocuklar üretip sokaklarda sevinçle zıplıyorsunuz mutlu görünmenin o çekiciliğine kapılıp, sonra içiniz canavar! Kocaman kadınlardan üzgün kronik saldırgan ve sahiplenici bencil manyaklar üretiyorsunuz güçlü görünmenin sosyal sınıfların bozulduğu çağlardaki eşitliğin takıntısının cinsiyetler savaşına dönüştüğünün o güzel cesaretinin kurgusuyla. E siz seviyordunuz be ya?

 Kan güllerine bahçevansınız, öfke ekip, ruh biçiyorsunuz.

 Tüm günlerine hebasınız, kendinizi ezip, karşınızdakini besliyorsunuz.

 Yapmayın!

 Önce kendinizle barışın, zaten sevgi karşısınızdakini size anlatır, batıştırır türer çiçek çiçek gözlerinizde.

 Çok basitlerin, karmaşık yanılgılarısınız.. İnsanları suçlayarak kendinize haklılık arayacağınıza, kendinize doğru kararlar arayıp doğru yolda adım atmalısınız! Ancak bu işler yaşanıyor böyle böyle. Herkes veriyor o çok sevdiği ömründen, gençliğinden ve yalnızlığından-bi' siz feragatçıbaşı değilsiniz.. Unutmayın, lütfen. Üzülüyorsunuz, görüyorum, üzülüyorum.

Meo - 2017
MeoEdebiyat Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeÇarşamba, 05 Nisan 2017 01:19
(3 oy)
Okunma 6852 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.