MEOEDEBİYAT
Bu sayfayı yazdır
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "childhood" by magica @deviantart.com

MeoDeneme - Korkuyorum Hayattan

  Denemeler Blog

Eypio - Korkuyorum Hayattan MeoEdebiyat - Denemeler Blog

 Korkuyorum hayattan, tam da yaşamaya başladığım bir andan itibaren.. İnsanları anlamaya başladığımız dakika vahşileşiyor bir şeyler, aşklar naif çocukluktan arzularla kontrolden çıkan cahillere, sevgiden iyi olanlardan öfkeden birbirini gömenlere geçiyoruz katman katman!

 Yaşam bize güven veren her şeyin, bize güvensizlik sağladığını öğrendiğimiz anlamsız bir öğretisi şeklinde. Önce güzel yönleriyle öğretiliyor, sonra kötülüğüyle unutulmaya çalışıyor nefes almalar.. Biz doğmadan ölüm şekli belli olan amansız ruhlarız. Biz çocukluğunu aramakla büyüklüğü biten korkak ruhlarız, ne zaman naifliğimizi kullansak ezildiğimiz bir düzlük yaşam. Bizler oyuncağın tadını hiçbir büyümüş anlamlarda bulamayan. Biz hiçbir lezzette saçlalı ekmek tadını bulamayan. Biz aslında ilk kez sevip, hiçbir zaman o sevginin kendi üzerimizdeki naifliğini soramayan.. Biz benliklerin bizleşmeye kavgasından ibaretiz.  

  Geçen zamanın kalıcı doğrularıyız biz, doğrularımız hep başkalarına göre yamuk bir düzlemde. Hep farklılığın fantastik, çekici yanına kanıyorken farklı kalmanın yalnızlığından korkan heyecanlı korkaklarız biz. Yalnızlık nihai isteğimiz, kalabalıklar nihai evrenimiz. Biz-sen, ben- hiçbir zaman doğruları tanımlayamayacak ezbercileriz. Ezbere bildiğimiz mutsuzluklar var bize ücretsiz satılan, karşılığında herhangi bir uğraş gereken tüm savaşlardan borçlı çıkyoruz. Korkuyoruz hayattan, çünkü yaşamak hiç de işimize gelen bir durum değil. Biz yaşatılmaya çalışan engelli ruhlarız, alelacele sevilmiş şanslılarız, alelacele terk edilmiş yalnızlığımız üzerine tüm derdimiz. Yarım kalışlarımız ardından bütüne varmaya öylesi niyetliyiz de yeniden bir kat daha yarım kalmamak üzere tüm temennimiz.

 Korkuyorum yaşamdan, özellikle de içinde varsa şimdiye kadar tanıdıklarımdan,
 Ürküyorum o merhabadan, özellikle de anlamında varsa tüm biriktirdiğim elvedalardan,
 Sizin bu puslu sularınızdan, korkuyorum yüzmek adına aşkla, yalanla boğulmaktan!
 Siz yaşayın efendim, ben feyz alıyorum doğrularla ölüyor olmaktan.. 

Meo - 2017
MeoEdebiyat Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmePazar, 08 Ocak 2017 05:01
(3 oy)
Okunma 3117 defa
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.