MEOEDEBİYAT
Bu sayfayı yazdır
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "Your Love is killing me" by Luna Aino @deviantart.com

MeoDeneme - Katillerimize Sarılışlarımız

  Denemeler Blog

  İyi varsaydığımız tüm kötülüklerimize severek sarılıyoruz, bırakmıyoruz belirli hatalarımızı sırf manaları çok derin diye.. Kendimizle yüzleşmekten korktuğumuz sürece başkalarının yüzünden düşen binlerce parçadan toplama maskelerimizle hiç üzerimize alınmadığımız yaşamlarda türlü türlü hatalar yapıyoruz. Umursamadan.. 

  Bizi öldürmeyenlerin güçlendirdiği sanrısı dahilinde, tüm gücümüzle boş yaşamların ardından anlamsız bir ölüme koşmak hatasıyla depara kalkıyoruz doğduğumuz anda. Varlıklarımızı rastgele oluşturan tüm sistemleri, bizi yanlış yaşatan tüm sitemleri kucaklıyoruz; sahip olabileceğimize inandırıldığımız için hem de.. Bizi iyiye inandıranların, dünyalarımızı kötülükle kandırmasına izin veriyoruz Tanrısal bir mirasın hatırına. Bizi yarına inandıranların çaldıkları bugünlerimiz hep sahipsiz. Daima yalnız kalıyoruz binlercemizin bir araya geldiğinde, çok güçlü olduğunu zannettiğimiz kuru kalabalıklarda. İlginçtir, kalitenin sayıyı her zaman yendiği dünyada, sayıya bu kadar önem vermemizin başka manası yok.. Bir araya gelişin birden fazla olmayı gerektirdiği sapkın bir sosyal eğilimle dünyayı gruplara bölüyoruz. En özelden en genele bir kader ortaklığında, çıkar ilişkilerimizi ölümüne savunuyoruz her nasılsa.

  Bizi öldüren en büyük ve en önemli geçicilik olan zamanı her şeye bedavadan, bol keseden, düşünmeden harcıyoruz. Bir hevesle başlattığımız her güzel şeyi, bir takıntıya dönüştürüp, amansız sıkıntılarla kendimizi yeniden tanımlayarak, sonsuz bir umutsuzluğa gömülüyoruz her nasılsa. Bu ister sevmek, ister inanmak, ister gülümsemek olsun dünyaya. Tüm iyilikleri toplayıp kendimize ölümcül bağlara sahip kötülükler üretiyoruz, bunu da diğer insanlara bedavaya dağıtıyoruz. Derdimiz şu: madem biz ölüyoruz yok yere, kimse yaşamasın anlabildikleriyle. Derdimiz bu, yenmek başkalarını bu yenilmiş hallerimizle. Başka derdimiz yok, aynılaşmaktan öte. Bağlıyken bu denli farklılıklar bizi biz yapar felsefesine.

Meo - 2016
MeoEdebiyat Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeCuma, 12 Ağustos 2016 20:40
(1 Oyla)
Okunma 2209 defa
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.