MEOEDEBİYAT
Bu sayfayı yazdır
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
MeoEdebiyat - Denemeler Blog Pic.Source: "deixa me partir p" by du la @deviantart.com

MeoDeneme - Bırakın Gitsin

  Denemeler Blog

  Dünyaya güzellikler açmaya müsait, tutup sahiplenmeyin sosyalliğin ovalarına saçtığınızın merhabaları. Siz yalnızca bir diğer çiçek olabilirsiniz, her güzel hisse aşkla sarıldığınızda bahçıvan olmaya kalkışmayın.. Sizler yaratmadıklarınıza sahip çıkmaya çalıştıkça emanetlerinden olan sahipsiz ruhlarsınız, bencilliğinizi çok da abartmayın. Bırakın gitsin, içinizdeki çiğlik. O zaman büyüyeceksiniz.

  Tanıdıklarınızı köle yollamıyor aşk Tanrıları, göreve çağırmayın. Sevdiklerinizi emanet bırakmış Yaradan, tutup da onları bencilliğinizle boğarak öldürmeye çalışmayın. Siz kolayca yalnız kalırsınız, sevemedikleriniz her zaman çoklar. Siz kolayca kalabalıklaşırsınız, yalnızlık yalnızca sevgiyle solar.. 

  Aşklarınızı hediye vermiyorlar, kapılmayın boşuna heyecanlara. Sırf normalin dışına çıkıyorsunuz zaman zaman sıkıcı ve takvimlere uygun yaşamlarınızda diye.. Her bahar doğanın yeşilinden, çiçeğin güzelinden, sabahın serininden etkilenip heyecana kapılmayın; sonbahar her zaman çok yakında bekliyor olacak çünkü ve ölmeye yüz tutmuş halleriniz hiç çekilmiyor. Bırakın gitsin, zaman. Size asla ait olmayan.. Bırakıp kaldığınızda belli olacak kendinize ait tüm güzellikler. O gün görebileceksiniz doğru sayıda insanın aslında değersiz bir sıfıra eşit olabileceğini. Bencilliğinizi teninizden çıkardığınızda, tek başınıza çırılçıplak kendiniz olabileceğinizi de unutmayın. Unutkanlık sizi bu kadar diğerlerine bağlayıp mutsuz eden o yüzden.

  Çok da uzatmayın, kısa yaşamınıza binlerce ömürlük dertler ve kimlikler eklemeyin.. Çok daha kısalıyor ömrünüz. İşi kötüsü herkesin yaşamından çalıyorsunuz kendinizi zaten göremezken. Bari diğerlerini yok saymayın, kendinizi var etmek adına saçma sanrılarla! Bırakın gitsin tüm insanlar, bırakın ve gidin bazen rahat kalsın yaşamlar. Doğru olanlar zaten gitseler de dönecek, kalsalar da sizi bırakmayacak olanlar. Boşuna zorlamayın her zaman, ölüyorsunuz basit bir bencil hesapla insanların kandırıldığı güzel hislerin yalanlarında; acınası!

Meo - 2016
MeoEdebiyat - Denemeler Blog
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeCumartesi, 23 Temmuz 2016 16:13
(5 oy)
Okunma 2582 defa
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.