MeoEdebiyat - Denemeler Blogu
MeoEdebiyat - Denemeler Blogu Pic. Source: "The Greatest Library" by Najkriss @Deviantart.com

MeoDeneme - En Büyük Kütüphane

  Denemeler Blog

  En büyük kütüphane nedir? Neresidir? Nerede bulabiliriz yaşamın en güzel ayrıntılarını..? Tüm bu soru(n)ların cevabı gayet basittir; en büyük kütüphane meraktır! Merakı olmayanın tek cümlesi her zaman yeter yaşamın tüm sorularına cevap vermeye, merakını gönlünde taşıyanın asla huzuru yoktur, adı bilmek. Yolun yanlış tarafında yürüyoruz, yanlış tercihleri inanç sanıyoruz özenle. 

  En büyük kütüphane inançsızlıktır. En büyük kütüphane bilinmeyenin ortasında merakla bekleyip dilediğin bir konuda bir kitap çekip almak, özümsemektir. Önüne sürülmüş binlerce zaman kaybedici yalanı es geçip, yeniden yaşabilmektir birçok macerayı yaşam. Bu şüpheler kütüphanesine girebilen her insan, mutluluğun bilinçli huzurunu bulasıya kadar uğraşır, okur, yazar, düşünür, konuşur. En büyük kütüphane insanların aklındaki bu kalabalıktır, bu boş düşünceler ve hisler yığınına kütüphane ismi koymak için yapmak gereken tek şey düzene sokmaktır düşünceleri bir kütüphane düzeninde.. 

  Düzensiz düşüncelerin kaosunda savaşan boş insanlara rağmen, düzenli bir algıda bilmenin huzuruna ulaşmak için yapmak gereken bir kütüphaneye çevirmektir beyni, aklı, düşünceleri, hisleri. Düzene koyup her bilgiyi, konuyla alakalı bir başlıkta ve konuda incelemek epeyce yeterlidir. Ancak birçok insan, ben de dahil olmak üzere, düşüncelerin milyonlarca raf içeren kütüphanesinde düzenden ziyade bir kaos görünce yalnızca dehşete düşer.. Kolayca yenilir kendi içindeki bu karmaşaya. Kolayca unutur kendi düzenleme savaşını, her şeyi düzene ekleme konusunda en takıntılı olan insan yüzü, kendi yüzündeki karmaşaya asla doğru tepkileri veremez. Bunun sonucunda büyük bir sözler yığını çıkar ortaya.. Kimsenin sahip olamayacağı kadar bireysel, herkesin sonucunda sahip olacağı kadar genel bir karmaşa içerisinde.

  En büyük kütüphane benliktir, bencillik, benleşebilmek, doğru bir düzene varabilmektir. 

  En büyük kütüphane geçmişten gelen değil, geçmişten alınabilen değerlerdir. Tamamı yakılmış kitapların yazarlarının gözyaşlarına inat, yanlışları reddedebilenler doğru bir kitabın ölümsüz ve ateşe karşı durabilen cümlelerinin yazarlarıdır. 

  En özel kütüphanedir körlük, karanlığın engin yaratıcılığında. Görebilmeyi bilmeden tanımlayabilmenin hatasında, duymayı bilmeden konuşabilmenin aylaklığında, en büyük kütüphane cahilliktir, biriktirir tüm yalanları kolayca ve had safhada..

Meo - 2016
MeoEdebiyat Denemer Blogu
'Mehmet Şentürk

Son DüzenlenmeCumartesi, 21 Mayıs 2016 02:00
(0 oy)
Okunma 4539 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.