MeoEdebiyat - Denemeler Blogu
MeoEdebiyat - Denemeler Blogu Pic. Source: "day dreams" by Lord-Kevinz @Deviantart.com

MeoDeneme - Gündüz Düşleri

  Denemeler Blog

MeoEdebiyat Denemeler Blogu relaxingrecords @youtube.com

  Düşler gecelerimizi aydınlık tutan rüyaların, gündüzleri karanlığa boğan günlük yaşamdaki izleri. Hayaller, aklımızı başımızından alan yaşam hızında, kendi naif sakinliği içerisinde bizi meşgul eden küçük hikaye kitaplarımız. 

  Birçoğumuz hiç rüya göremiyoruz, binlerce hayal kurabilirken. Birçoğumuz her gece rüyalarla boğuşuyoruz, gündüzleri aklımızı düşlere kapatırken. Aklımızın kum saatindeki bu narin denge bizi yaşama bağlıyor, korkutuyor, heyecanlandırıyor, güçlendiriyor; bazen de güçsüz kılıyor. Sorun da burada başlıyor, gerçek ile düşler aleminin sınırını teşkil eden bir uçurumda asılı kalmak!

  Gerçek dünyanın yaşanılamazlığına bir tepki olarak yükseliyor düşüncelerimiz bu acı dolu çukurlardan gökyüzüne. Hayallerimizi gökyüzünden çalıyoruz, tüm güzelliklerimizi bizden götüren gerçek yalanlara inat. Hayal dünyasının idealliğine bir tepki olarak kararıyor gerçek dünyanın umutları öte yandan, gerçeklerimizin olasılıklarını çalıyoruz izan dışı uzaklıklara seyahat ederek. İnatla..

  Binlerce insanın katledildiği kanlı bir yaşamın ortasında gülümseyebilmek düşler. Cehennem çukuruna dönmüş sömürü düzenlerinin ortasında çiçek olabilmek, betonla kaplı açık hava koğuşlarımızda. 

  Yüzlerce yalanın gerçek gibi inanıldığı saçma sistemlerimizin belki de en doğal yanı hayallerimiz. Kendimizle yüzleşebildiğimiz; hem iyi hem de en vahşi haliyle. Bizler toplumun kodladığı basit programlar halinde ortalıkta sosyal reklam tabelaları gibi gezerken, paramparça kodlama hataları olarak ortaya çıkıyor düşüncelerimiz, düşlerimiz. O yüzden bu kadar yasaklar, bu kadar gerçekçilik kurgulanıyor yaşamlarımıza. O nedenle hep hayallerin kırıklarla eşdeğer olduğu dünyalar yaşıyoruz.

  Korkuyoruz, gerçeğe kelepçelenmiş sahipliklerimizden kaçmaktan. Seviyoruz, zorunluğu olduğumuz tüm kötülüklerden kaçmayı. Tüm bunların çekiciliği bizi çocukça sevindiren, tüm bunların gerçekliği koca insanlar olarak bizleri ürperten. Hayaller çoğu zaman gerçek dünyanın olması gereken halidir! Vahşi bencilliğimizden sıyrılıp, hedeflerimize yönlendiğinde. En büyük düşünürlerin bile hayal kurarak başarılı insanlar olduğu modern toplumun hayal kurarak tembelleşen bireyleri olmadığımız sürece doğru yoldayız. Gündüz düş kurarken bile güzel bir dünya için çalışmalıyız.. Yoksa dünya, Tanrı'nın bizlere bahşettiği bir hayal kırıklığından ibaret olmaya devam edecek. İstesek de istemesek de.

Meo - 2015 
MeoEdebiyat Denemeler Blogu
'Mehmet Şentürk

  

Son DüzenlenmePerşembe, 10 Aralık 2015 12:48
(1 Oyla)
Okunma 3026 defa
Yorum ve görüşleriniz değerlidir. Facebook hesabınız ile yorum yapabilirsiniz.
X

Sağ Tıklama

Sağ Tıklama ve Kopyalama Sitemizde Engellidir.